Британският авиопревозвач Бритиш еъруейз (British Airways) отчете голяма загуба за първото

...
Британският авиопревозвач Бритиш еъруейз (British Airways) отчете голяма загуба за първото
Коментари Харесай

British Airways планира да съкрати до 12 000 служители

Британският авиопревозвач Бритиш еъруейз (British Airways) отчете голяма загуба за първото тримесечие и предизвести, че може да редуцира до 12 000 чиновници при ограничения за преструктуриране на фона на рецесията, провокирана от ковид, предаде Ройтерс. Оперативната загуба преди отчитане на изключителни фактори се е равнявала на 535 млн. евро през първото тримесечие по отношение на облагата от 135 млн. евро през същия интервал на предходната година. Същевременно приходите са се намалили с 13 % до 4,6 милиарда евро, написа Българска телеграфна агенция.
Авиокомпанията излиза и с обезкуражаващага прогноза, че ще бъдат нужни няколко години, с цел да се върне пътническият поток на равнищата от 2019 година.
Бритиш еъруейз публично е уведомила синдикатите за препоръчана стратегия за преструктуриране и съкращения, добавя превозвачът.
Предложението остава отворено за договаряния, само че евентуално препоръчаните ограничения ще обиден най-силно чиновниците на Бритиш еъруейз и могат да доведат до редуциране на 12 000 от тях, предизвестява компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР